Forum of game Shinobi War Forum ShinobiWar.com

Skip to content

Advanced search
  • Board index ‹ Community ‹ News
  • Change font size
  • Print view
  • FAQ
  • Register
  • Login

Dodatki [PL]

Topic locked
184 posts • Page 18 of 19 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19

Re: Dodatki [PL]

Postby Ufolood on 10 Mar 2010, o 10:59

Dobra, napiszę to. No więc, po 2-3 dniach reformy ogólnie mi się podobają. Fakt, dwie taktyki dostały nieco po dupie, ale bez problemu można je zaadaptować do nowych jutsu. Jakoś zaczynam to wszystko ogarniać.

Szata graficzna - na PLUS.

Banerki widoczne po najechaniu mychą - ZAJEEEEEEWIELKIIIIIIIIII PLUS.
(przyda się zwiększyć ich liczbę, ale pewnie to niedługo nastąpi, więc nie marudzę xD)

Mam takie przemyślonko na przyszłość - jak by całe te zmiany zostały wprowadzone po jakiejś ankietce lub wiadomościach wysłanych na PW do wszystkich grających (chyba macie taką opcję, że admin może wysłać w grze jedno PW dp @ll userów ?). To pewnie obyłoby się bez tej fali narzekań i stękania (min. mojego :) ). Tak więc, skoro zmiany nie oznaczają gorszego, tylko lepsze, bo tak się stało - to informujcie wcześniej o nich, a nie tak z partyzanta sruuuuuut.

Ogólnie -> :pokój:

PS. Ryuufo = góra spokoju. Trenujesz jogę ?
Moze nie Joge, ale cos podobnego
eitd ja :

aaa - respect => SUUUUUUUPEEEEEEER
Image
Ufolood
Genin

Postby Tobi on 11 Mar 2010, o 20:11

Niestety mam złą wiadomość, muszę pousuwać wyświetlające się syganturki tam gdzie jest sporo nicków. Ponieważ zużycie transferu wzrosło 5 razy odkąd zostały wprowadzone :( Czyli nie tylko serwer nie wyrobi (limit transferu 240GB m/c a zużycie dzienne teraz zamiast 3GB to 15GB) ale też strona wczytywała się średnio 5 razy dłużej... Przy np necie 512kb to dosyć długo. W zamian za nie będą chmurki tekstowe z tymi samymi danymi lecz bez obrazka. W miejscach gdzie jest tylko 1-2 nicki zostawiam sygnaturkę (np. w trakcie walki). A teraz troszkę obliczeń:
Obrazek - 10KB
liczba nicków na stronie z zalogowanymi załóżmy że 100
zużyty transfer na tej podstronie to prawie 1MB (mega bajt nie bit) czyli taka strona jest pobierana przez 16 sekund na kompie z netem 512kb
Teraz będzie natomiast zużywać około 10-20KB transferu czyli przynajmniej 50 razy mniej.

Sorki, ale to jest już najdroższy i najlepszy VPS na rynku... Tak więc musiałbym zamówić dedyka żeby to podźwignąć a dedyk kosztuje nie 150m/c a ponad 600 :( Jeśli w przyszłości podskoczy liczba online około 2 razy to wtedy wezmę dedyka i przywrócę sygnaturki.
Image
Image
Tobi
Administrator

Postby Ksawasakashi on 11 Mar 2010, o 22:43

Zrozumiałe :DD jakoś myślę że przezyjemy bez sygnaturek podczas przeglądania zakładki klanu xD :usmiechszeroki:
Image
Ksawasakashi
Genin

Postby Ksawasakashi on 11 Mar 2010, o 22:57

AAAAAAAAA Ryuufo dlaczego!!! dlaczego aż tak obniżyłeś tai !!!!! dopiero teraz stoczyłem walkę i zauważyłem jak drastycznie pojechałeś taijutsu, czym sobie zasłużyliśmy na taką karę to jest nie fair i jak ja mam teraz pokonać nin/tai albo nin/gen ? to nie będzie równa walka (a ty mówiłeś że chcesz wyrównać) co z tego że mają mniej życia ale mają śmiertelniejsze techniki i jak użyją obniżenia do trafienia z tai to szkoda czasu patrzeć jak się przegrywa... :placzee:

wytłumacz proszę jeszcze raz DLACZEGO!!!!!!!
Image
Ksawasakashi
Genin

Postby Juan on 11 Mar 2010, o 23:01

Ksawasakashi wrote:AAAAAAAAA Ryuufo dlaczego!!! dlaczego aż tak obniżyłeś tai !!!!! dopiero teraz stoczyłem walkę i zauważyłem jak drastycznie pojechałeś taijutsu, czym sobie zasłużyliśmy na taką karę to jest nie fair i jak ja mam teraz pokonać nin/tai albo nin/gen ? to nie będzie równa walka (a ty mówiłeś że chcesz wyrównać) co z tego że mają mniej życia ale mają śmiertelniejsze techniki i jak użyją obniżenia do trafienia z tai to szkoda czasu patrzeć jak się przegrywa... :placzee:

wytłumacz proszę jeszcze raz DLACZEGO!!!!!!!

ty sie ciesz ze nie trenujesz tia broni.... mam 80 skilla i z jutsu co ma 40 atk wale 220 :] na 32 lvl :]

@down
chwile temu miales przyklad mojej sily >.> na szczescie sharingan mi dopomaga :f
Last edited by Juan on 12 Mar 2010, o 00:19, edited 1 time in total.
Image

Image
Juan
Chuunin

Postby Kill3rs4 on 11 Mar 2010, o 23:58

Juan, ja tyle waliłem na 15 lvl z Fuuton Chakra. :D
Image
Image
Hidan to pro hardkor dedacz. ]:->
Kill3rs4
Chuunin

Postby Juan on 12 Mar 2010, o 00:02

Kill3rs4 wrote:Juan, ja tyle waliłem na 15 lvl z Fuuton Chakra. :D

no wlasnie... a ryuufo mi bedzie gadal ze tai broni jest dobre bo jest wzmocnione bronia -.- jak ta bron to gowno daje... kupilem sobie bron specjalnie o 15 atk mniej i walilem o 15 mniej jakies niecale o.o
Image

Image
Juan
Chuunin

Postby Naruto_Uzumaki on 12 Mar 2010, o 00:23

to moze ja tez sie pochwale z jutsu o sile 70 przy 80 poziomie tai wrecz wale 215...
Image
Image
Naruto_Uzumaki
Chuunin

Postby Ryuufo on 12 Mar 2010, o 01:09

Tai prawdopodobnie bedzie poprawiane, spokojnie.
Image
Ryuufo
Administrator

Postby Ksawasakashi on 12 Mar 2010, o 07:41

a ja na 68 tai wręcz z dainamikku entori przy bramach i 2 lvl byakugana wale 230 ;/ ja się zastanawiałem na początku czy nie trenować tai broni :D ale uznałem że wole troszke bardziej nin xD
Image
Ksawasakashi
Genin

PreviousNext

Topic locked
184 posts • Page 18 of 19 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19

Return to News

Return to Board index